Új bútorok előtt egy alapos felújítás

Egyszerre vagyok nagyon feldobott és kimerült. Abban a furcsa, de egyben szerencsés helyzetben vagyunk a férjemmel, hogy lehetőségünk nyílt arra, hogy megvásároljuk az mindaddig bérelt lakást, ami már majdnem 4 éve az otthont jelentette számunkra. Az elhelyezkedése és maga a lakóépület zseniális, minden pénzt megér, azonban maga a lakótér komoly felújításra szorul – ugyan albérletnek huszonévesen, közepes állapotban, régi, de számunkra nem praktikus bútorokkal, fura elosztású szobákkal megfelelt, a saját tulajdonú lakást, ahova néhány év múlva baba is érkezhet, nem egészen így képzeljük el. Először is a bútorok (amiket ott hagytak nekünk az előző tulajok) és a mi néhány saját bútorunk kiselejtezése következett. Érdekesség, hogy a régi – retro – kanapé színe és stílusa még kifejezetten tetszett is nekünk, úgy vélem, gyakori “lakója” volt a néhány évtizeddel ezelőtti polgári otthonoknak. Azonban nehéz volt tisztítani, mozgatni és a kinyithatósága előnyeiből is jócskán lefaragott az, ahogy a fém lábai végigkaristolták a parkettát. Így esztétikában hasonló, de felépítésében modernebb kanapét és hozzá illő foteleket kerestünk, ezeket pedig ingyen elvihető bútorként hirdettük meg. Hasonlóan jártunk el még néhány kisebb-nagyobb berendezést illetően (persze volt, amit egy az egyben megtartottunk, vagy átalakításra, felújításra ítéltünk) – az elektronikai dolgokkal már annál több gondunk és körünk volt. Miután üresen láttuk végre az egész lakást – amire még korábban soha nem volt mód -, elkezdhettünk tervezni a szobákkal, vizesblokkokkal. Utána belsőépítészhez került a munka fő része, és vele együtt csiszolgattunk az ötleteken a megvalósítás realitása szerint. Így történt, hogy egy korábban nappali + hálószoba + tágas étkezős konyhás lakást át tudunk alakítani úgy, hogy egy amerikai konyhás nappali, két dolgozószoba, egy gyerekszoba és egy hálószoba is helyet kap. A nagy belmagasságnak köszönhetően pedig számos lehetőségünk nyílt a galériázást illetően, mi pedig a belsőépítészt kértük meg, javasoljon még nekünk megoldásokat. Amivel pluszban meg kellett küzdenünk, az a fél lakás rossz fényellátása volt (míg a másik fele világos, ablakos), illetve az új víz-, gáz- és fűtésrendszer.

A neten már idejekorán felkutattuk az utóbbi műveletekhez legmegfelelőbb szakembereket, és külön örültünk, hogy egy helyen találtuk meg mindannyiukat. A vizgazfutesszerelo24.hu oldala már első pillantásra is nagyon jó dolgokat sugallt. A Budapesten és szerte Pest megyében igényelhető szolgáltatásaik palettája egyaránt tartalmazza a “klasszikus” vízszerelési, gáz- és fűtésszerelési munkálatokat, mint az eszközök telepítése, karbantartása, csőtörés felkutatása, illetve az azzal kapcsolatos problémák elhárítása, vagy akár ipari létesítmények, társasházak rendszereihez is hívható a segítség.

Noha tény, hogy vannak sürgős és kevésbé sürgős esetek, szerencsére több platformon is elérhetjük őket – két telefonszámon várják a hívásokat, emellett egy kapcsolatfelvételre alkalmas űrlapot is kialakítottak, ahol meghagyhatjuk adatainkat, ők pedig felhívnak bennünket. Szerintem ez egy nagyon praktikus dolog, hogy ha nem kifejezetten s. o. s. kezelésre szoruló esettel kérjük a vizgazfutesszerelo24.hu csapatának segítségét. Én legalábbis szeretem, ha több úton-módon is fel tudom venni egy céggel a kapcsolatot és nem kell, hogy egy platformra legyek szorítkozva. Az is tetszett, hogy az oldal alján felsorolják azokat a gyártókat, akikkel együtt dolgoznak, így akár ez alapján is meghozhatjuk a döntésünket. Legyen szó szaktanácsadásról, felmérésről, karbantartási vagy szerelési munkálatokról, cseréről, ki- vagy beépítésről, vízvezeték szerelő, fűtés- és gázszerelő is a rendelkezésünkre áll. Ráadásul az ügyeleti működésüknek köszönhetően 0-24 óráig, éjjel-nappal várják a megkereséseket, így akkor sem maradunk hoppon, ha nem napközben van szükségünk gáz-, fűtés- vagy vízvezeték szerelőre. A munkától függően akár az öt évnél is több szakmai garancia, illetve a számlák pontos, körültekintő kiállítása szintén nem csak reklámfogás, ugyanis a legfontosabb számukra az ügyfél elégedettsége és bizalma.

Ha esetleg korábban rossz tapasztalatunk volt más szakemberekkel – akár a számla kitöltését, akár mást illetően -, az ő esetükben nyugodtan dőlhetünk hátra. A számlájukkal nem lesz galiba a biztosítótársaságot illetően, és az is biztos, hogy a munka végeztével nem fognak szőrén-szálán eltűnni, hiszen az elvégzett feladatuk iránt komoly felelősséggel tartoznak és viseltetnek.

Ha még a saját tapasztalatról kell mesélnem, akkor is csak csupa pozitívumról tudok nektek, olvasóknak beszámolni. A kommunikációval egyáltalán nem akadt gond köztünk és a szakemberek között, és még a sokadik kérdésünkre is készséggel, szívesen válaszoltak. Mivel nálunk nem egy s. o. s. helyzetről volt szó, így a gyorsaság nem volt az elsődleges szempontok között, de még így sem lehetett rájuk ilyen téren sem panaszunk. Az igények felmérése, valamint a tervezés is nagyon alapos volt, töviről hegyire átrágtak velünk mindent. Még soha korábban nem találkoztam ilyen alapos csapattal, a több évtizedes munkatapasztalat (amely adat a weboldalon is kiemelten szerepel, nem véletlenül) megadta az alaphangot a folyamatoknak, azt éreztem, nem ismernek lehetetlent és hogy itt és most végre nem kell félnem attól, hogy nem teljesülnek az ígéretek. Ha nektek is okozott már korábban problémát az, hogy nem tudtátok, hol érdemes jó vízvezeték szerelő, fűtésszerelő és gázszerelő után kutatni, akkor mondom a megoldást: irány a vizgazfutesszerelo24.hu, vagy csak mentsd el könyvjelzőként a váratlan helyzetekre!

vízvezeték szerelő

Nagyon meg tudom becsülni az olyan szakembert, akin egyértelműen látszik, hogy már a sokadik csőtörésen, felújításon vagy beüzemelésen van túl, mégis ugyanolyan lelkesedéssel végzi a munkáját. Itt pontosan ezt éreztük a férjemmel, emellett az árakat is reálisnak éreztük egy ilyen nagy felújításhoz képest, ami azért mondanom sem kell, hogy nem két-három napig tartott. Ha valaki korábban kételkedett volna abban, hogy érdemes csak úgy böngészgetni és a neten keresni a megfelelő szaki után, annak pedig végképp szeretném felhívni a figyelmét erre a bejegyzésre és a cég weboldalára is, és biztosan lesz egy pozitív csalódása.

Akár még új tudást is elsajátíthatunk a site-ról, persze csak az alapokat, de már ez is nagyon hasznos tud lenni. Ahogyan írják is, a vízvezeték szerelő feladata az, hogy biztosítsa, hogy a házba vagy lakásba vezető fő csőtől elkezdve a legutolsó megnyitott csapig minden rendben legyen a vízhálózatban. Ez azért általában egyértelmű. Azonban a fűtésszerelő, illetve a gázkészülék szerelő feladatai körül már nagyobb kavar szokott lenni. E kétségek elosztására emeli ki az oldal, hogy valójában igen könnyen jegyezhető meg, melyik mit takar: míg a gázkészülék szerelő kizárólag a hőtermelő berendezéssel foglalkozik (mint például a kazán), addig a fűtésszerelő minden más probléma megoldásáért felel (mint példának okáért a fűtőtestekben vagy a hálózatban fellépő működési nehézségek). Fontos, hogy a bojlerek és kazánok esetében fellépő problémáknál pontosan azonosítsuk az eszköz fajtáját, típusát, hogy biztosan a megfelelő szakember érkezzen ki hozzánk a megoldással. De mindebben úgyis segítenek nekünk telefonon, ha szükséges.