Teljes konyhabútor csere és egy spontán napelem rendszer

Évek óta terveztük férjemmel, hogy lecseréljük a régi konyhabútort. Folyamatosan spórolgattunk rá, így tavasszal bele is vágtunk a megvalósításba. Kiválasztottuk a számunkra legszebb és legpraktikusabb bútorcsaládot. Miután minden munka lezajlott e tekintetben, mindketten nagyot ámultunk, hogy milyen jól gazdálkodtunk a pénzünkkel, ugyanis megmaradt egy tetemes összeg. Azon kezdtünk el gondolkozni, hogy vajon mibe fektessük ezt a pénzt. Olyan ötletre volt szükségünk, amely valóban bölcs döntés, és a lehető legideálisabb módon hasznosul, mint befektetés. Ekkor férjem előállt a napelem telepítés ötletével.

Hirtelen megörültem, mert ez igazán remek gondolat, de egyből megállapítottam, hogy a rendelkezésünkre álló összeg nem fedné le teljes egészében az ilyen telepítéssel járó költségeket. Ekkor örök optimista férjem előállt egy további javaslattal; nézzünk körbe az interneten, talán akad valamiféle pályázat, mely biztosít kiegészítő támogatást a megvalósításhoz. Túl szép, hogy igaz legyen- gondoltam, de beleegyeztem a kutakodásba, hiszen én is hallottam már arról, hogy pályázatok segítségével milyen nagy változást képesek elérni emberek, akár háztartásuk fejlesztésének tekintetében is.

napelemek pályázat

Férjem beírta a keresőbe a ,, napelem pályázatok ” kifejezéseket, és rálelt egy nagyon szuper oldalra, vagyis a napelempalyazatok.hu oldalra. Elkezdtük belevetni magunkat az ott található hasznos információk átolvasásába. Mire a végére értünk, már egyet is értettünk abban, hogy elképzelésünk a napelem telepítéssel kapcsolatban nem is annyira távoli, mint amilyennek az imént gondoltuk. Kiderült, hogy gyakran indul számos remek pályázat napelemek telepítésére vonatkozóan. Ezek természetesen korlátozott ideig elérhetőek, mivel rendelkeznek egy bizonyos kerettel és kifutási idővel. De újabb és újabb lehetőségek követik egymást, hogy aki lemaradt az egyik ilyen napelem pályázatról, annak is legyen lehetősége a jövőben élni vele. Ennek mindketten megörültünk, hiszen így biztosak lehettünk abban, hogy hamarosan számunkra is adódik egy megfelelő pályázat, maximum egy kicsit türelmesnek kell lennünk. Addig legalább tovább gyűjtögethetünk a meglévő összeghez.

Hirtelen felkeltette viszont az érdeklődésünket az ,,ingyen” hitelről írt bejegyzés. 2021. február 15-én ugyanis a Magyar Fejlesztési Bank újra kiírta a VEKOP-5.2.1-17 kódszámú, pest megyei és fővárosi lakosok számára elérhető hitelt, mely 0% kamattal bír. Ezzel a hitellel napelem rendszer is telepíthető. A maximális összeg 5 millió forintra korlátozódik, és kizárólag magánszemélyek igényelhetik. Ez egy óriási lehetőség azoknak, akik egyébként nem engedhetik meg maguknak, hogy napelem telepítésbe fogjanak. Arra jutottunk férjemmel, hogy ne várjunk akkor egy újabb pályázatra, van valamennyi anyagi keretünk, próbáljuk meg kiegészítésképpen megpályázni a hitelt. Nagyon jó döntést hoztunk, mert próbálkozásunkat siker koronázta. Felkerestük az említett weboldalt egy árajánlattal, és egy általuk biztosított remek csapat mindenben segített minket az adminisztrációs feladatoktól kezdve a terepfelmérésen át egészen a végső kivitelezésig.

2020 június 30-ig volt elérhető ez a hitel lehetőség, így sajnos ez a hitelkeret is kimerült, de a mi példánk bizonyítja, hogy érdemes szemmel tartani a napelemek pályázat általi telepítésének lehetőségeit. Évről évre folyamatosan megújulnak az erre vonatkozó források, hogy ne maradjon le senki, akinek célja, hogy napelem biztosítsa lakhelye áramellátását.