Mire van szükség akkor, ha céget szeretnénk alapítani?

Azt hiszem még nem meséltem arról, hogy nagypapám asztalos volt. A mai napig azt az íróasztalt használom, amit még ő készített nekem fiatalabb koromban, és amilyen masszív ez az asztal, úgy gondolom, hogy akár az egész életem során ki fog engem szolgálni. Azon gondolkodtam, hogy manapság már mennyire ritka az ilyen minőségi munka, és hogy érdemes lenne egyfajta vállalkozásba belevágni, amiben összegyűjtöm a kiváló szakembereket. Ez még csak elméleti alapon indult meg a fejemben pár napja, viszont most már odáig jutottam, hogy elkezdtem alaposabban utánajárni annak, hogy mi lenne a teendő akkor, hogyha kft-t szeretnék alapítani.

A kft alapítás feltételei

Azt gondoltam, hogy a kft alapítás egy nagyon bonyolult és nehéz dolog lehet, de rájöttem arra, hogy a piacon vannak olyan cégek, akik segítenek a Kft. alapításban, így egy kezdő vállalkozónak, cégalapítónak sokkal könnyebb dolga van, mint bármikor valaha.

A Kft. alapítás lehet díjköteles, illetve akár ingyen is igénybe vehetjük bizonyos feltételek mellett. Például van olyan székhely szolgáltató cég, akik a kft. alapításban ingyen segítenek, természetesen ügyvéddel, amennyiben a székhely szolgáltatást tőlük veszik igénybe.

Az első kérdés számomra az volt, hogy akár egyszemélyként is alapíthatnék-e egy vállalkozást Kft. formájában. A Top Cégalapítás gyakran ismételt kérdései között erre is megkaptam a választ, ahogy még nagyon sok más kérdés is megtalálható náluk. Itt lehet olvasni arról, hogy kft-t akár egy személy is, illetve több személy is alapíthat.

Azt is megtudtam, hogy bár régen volt szükség könyvvizsgálatra egyszemélyes Kft. esetén azonban ez már nem kötelező.

Azt például már korábbról tudtam, hogy egy minimum 3 millió forintos törzstőkére is szükség van a Kft. alapításkor, azonban azt csak az oldalon keresztül tudtam meg, hogy ennek nem feltétlenül kell készpénznek lennie, hanem bármilyen nem pénzbeli betét vagy apport is lehet ez a törzstőke. A weboldalukon részletesen lehet tájékozódni arról, hogy ennek a törzstőkének mikor kell a rendelkezésére állni, és lenyilatkozni.

Arról is lehet olvasni, hogy csak néhány nap szükséges a kft. bejegyzéséhez, illetve, hogy a bejegyzést követően, mikor lesz adószáma a Kft-nek.

A kft alapítás feltételei között sok minden szerepel még, amiről lehet náluk tájékozódni, illetve kérdés esetén fel is lehet őket hívni a weboldalon megtalálható telefonszámot tárcsázva. Az a legjobb, hogyha nem érnénk el őket telefonon, akkor biztosak lehetünk benne, hogy visszahívnak.

Amennyiben tőlük vesszük igénybe a szolgáltatást, akkor a Kft. alapítás tartalmazza a tulajdoni lapot a székhelyhez, aláírásmintákat, és az egész csupán egy órás konzultációval jár, amikor az aláírás is megtörténik. Természetesen vállalják a cégbíróság előtti képviseletet, és cégalapítás esetén a bejegyzésről is küldenek egy értesítő e-mailt. Ez az értesítés nem csak a bejegyzés esetén történik meg, hanem a székhely szolgáltatást igénybe véve a beérkező levelekről is küldenek értesítést, amelyeket természetesen átvesznek, szkennelnek, és akár a postázást is elintézik. Ezen kívül eseti jelleggel, tárgyalásokhoz irodát is tudnak biztosítani a székhelycímen.

Láthatjátok, hogy teljesen ráfüggtem a témára, ami nem is baj, hiszen így amikor bele fogok vágni a cégalapításba, már fogom tudni, hogy kihez érdemes fordulni, mert az kétségtelen, hogy ezek után csak is a Top Cégalapítás szolgáltatása jöhet számításba. Számomra nagyon meggyőző a weboldaluk, ahol számtalan olyan kérdésre is megtaláltam a választ, ami még fel sem merült bennem. Ezek alapján biztos vagyok abban, hogy a szolgáltatásuk is pontosan ilyen alapos és megbízható lehet.