Kincsre leltünk régi bútorok költöztetése során

Toner és tintapatron rendelés nyomtatókhoz - eredeti és utángyártott

Édesanyám egyik barátnője megkért minket, hogy testvéreimmel együtt segítsünk számára a kiköltözésben, ugyanis eladta a házát, és rengeteg régi, értékes bútora van, amit szeretne magával vinni, Azt is hozzátette, hogy akad köztük jó néhány tárgy, amit nem szeretne már az új lakóhelyén tudni, mert csak a helyet foglalja és semmi hasznát nem veszi ezeknek. Nagyon örülne, ha ezek között találnánk magunk számára hasznosítható portékát, ebben az esetben szívesen nekünk ajándékozná őket. A költözés rendben lezajlott, és ottmaradt végül egy halom kacat, ami csak ránk várt. Azonnal ki is szúrtunk magunknak egy remek kis nyomtató készüléket.

Hazavittük, és elkezdtünk kutakodni az interneten, hogy hol is tudnánk vásárolni hozzá illő festékpatront. Számos kérdés volt a fejünkben, például, hogy vajon hány oldalt is tudunk egy patronnal nyomtatni valójában, hogy az kellőképpen gazdaságos legyen a számunkra. Nem kellett sokáig keresnünk, ráleltünk egy szuper weboldalra, ahol elérhető toner és tintapatron rendelés nyomtatókhoz – eredeti és utángyártott formában, illetve nyomtatópapírok és egyéb nyomtatókellélek széles választéka várja a látogatókat. Beírtuk a keresőbe az új nyomtatónk típusszámát, és már listázta is számunkra az elérhető festékpatronokat.

Hatalmas szerencse, hogy találtunk az oldalon egy blogbejegyzést, amely éppen azt a témát feszegette, amin dilemmáztunk a többiekkel, hogy hány oldalt vagyunk képesek nyomtatni egy patronnal? A gyártók rendszerint megadják a kellékanyagok kinyomtatható oldalszámát, mely egy hivatalos adat. Az emberek természetesen ehhez az értékhez próbálnak viszonyítani. Azonban ez sok esetben csalódottságot hoz magával, hiszen a tintapatront van, hogy jóval hamarabb kell cserélni, mint azt az ember várta volna, de olyan is megeshet, hogy sokkal hosszabb ideig bírja, mint amire az ember számít. Sokan nem tudják, hogy a gyártó általi ajánlás 5% lefedettség mellett adja meg ezt az értéket. A lefedettség azt az értéket jelenti, ami megmutatja számunkra, hogy a kinyomtatott oldalunk mekkora hányadát fedi tulajdonképpen festék. Ez természetesen óriási eltéréseket mutathat annak függvényében, hogy mit is nyomtatunk. Az 5 %-os érték egy átlagos sortávolsággal és átlagos betűmérettel számol nyilvánvaló módon. Amennyiben tintasugaras a nyomtatónk, és sok színes képet nyomtatunk, az jelentős fogyasztást ró a patronokban található festékanyagra, és sokkal többször lehet szükség azok cseréjére.

Ez csupán egy tényező. Meg kell említeni emellett a nyomtatófej tisztítását is, amit a készülék egyrészt olykor magától elvégez, illetve mi magunk is kezdeményezhetjük. Ilyenkor a nyomtató fúvókák tisztítása céljából a szerkezet szintén egy kevés tintát enged ki. Éppen emiatt érdemes spórolnunk a tisztítással is, és észszerű mércével mérni annak gyakoriságát.

A másik jelentős rész maga a fotópapír, amelyre nyomtatunk. Kinyomtatott képeink ugyanis attól lesznek élethűek, hogy színekkel gazdagítottak. Ezt egy egyszerű irodai papíron nem lehet befolyásolni. Éppen emiatt erre a célra vannak kifejlesztve speciális többrétegű fotópapírok. Ezek mélyebben, és ezáltal több tintát képesek felvenni, így a végeredmény is látványosabb lesz. Egy fotópapír persze annál drágább, minél több réteget tartalmaz, de tény, hogy annál szebb is lesz a nyomtatott kép. Ha pontos értéket nem is sikerül kapnunk, érdemes a lefedettség százalékát és a rétegek számát megszorozni, és az szemléltetni fogja számunkra, hogy akár egyetlen darab A4-es fotó kinyomtatása egy minőségi papírra, több tíz oldalnyi irodai szöveggel és kinyomtatott grafikonnal lesz arányos. .

Igazán jól jött ez az információ, így nem vágtunk bele a meggondolatlan nyomtatásba, mely végül csalódottsággal járt volna. Kiválasztottuk az alapszíneket, és mellé feketét, és több féle nyomtatópapírt is beválogattunk a kosarunkba. Jelentős kedvezményt kaptunk, mivel három darab terméket vásároltunk. Utángyártott patronokat választottunk. Kissé aggódtunk, hogy ezekre a termékekre nem vonatkozik olyan hosszú garancia, mint az eredeti termékekre. Találtunk is hamar erre vonatkozó információt. A garancia minden patron esetében egy év, függetlenül attól, hogy eredeti-e vagy sem. Ez nagy megkönnyebbülés volt, és mellette plusz egy jó hírrel szembesültünk, amikor észrevettük, hogy a kiszállítás minden esetben ingyenes, még akkor is, ha csupán egyetlen terméket vásárol magának az ember. Ez manapság elég ritkán fordul elő, hiszen a kiszállítási díjjal szinte mindenütt számolni érdemes. A csomag nagyon hamar, két munkanapon belül megérkezett, és ki is próbáltuk a patronokat.

Amennyiben valakinek szüksége volna egy remek webshopra, ahol fellelhető Toner és tintapatron rendelés nyomtatókhoz – eredeti és utángyártott formában- az bátran keresse fel őket.