Alig bútoroztam be az új lakásba, elromlott az autóm

Nemrég költöztem be a fővárosba. Sikerült megvennem viszonylag jó áron egy felújítandó lakást, ahol azelőtt egy idős néni lakott. Ebből kifolyólag az ingatlan tele volt régi bútorokkal. Talán a 80-as évekre emlékeztetett a hangulata, és mindenféle retro kiegészítőt is lehetett ott találni. Ezeket nem szerettem volna kidobni, de a bútorok többsége sajnos nem volt a legjobb állapotban. Egyes darabok esetében szóba jött a felújítás, de ez nem mondható el mondjuk a konyhabútorról, ami elég silány minőségű volt a masszív hálószobaszekrénnyel ellentétben, ezért úgy döntöttem, hogy egyedi konyhabútort fogok terveztetni a réginek a helyére.

Ami azt jelentette, hogy asztalos szakembert is kellett találnom, bútorszállítót is, a festőről nem is beszélve, meg az egyéb felújító szakemberekről és a szőnyegesről… Hirtelen az az érzésem támadt, hogy nagyon hamar ismerős lettem Budapesten, és most már tudom, hogy ki hol mivel foglalkozik. Egyvalamit felejtettem el csak: megérdeklődni, hogy hol található a legjobb autószervíz budapest ezen kerületében. Ez nagy hiba volt, mivel egyik reggel be is kellett bikázni a kocsimat…

Az egyik szomszéd készségesen segített, de gyanítottam, hogy valami gond lehet az akkumulátorral, ezért ő azt tanácsolta, vigyem el a kocsit a Méta – metaautoszerviz.hu műhelyébe, ami nincs messze innen. Szerinte ez a legjobb autószervíz Budapest teljes területén, nem csupán a kerületünkben!

Jól hangzott az ötlet, úgyhogy fel is kerestem a metaautoszerviz.hu-t, ami pedig önmagában hasznos és elegendő, mert kiválóan funkcionáló honlap. Először mondjuk én telefonon hívtam őket, ők pedig készségesen elmondták, hogy mikor vihetem a kocsit és megkérdezték, hogy milyen jellegű a probléma. A megbeszélt időpontban ugyanúgy türelmesen végighallgattak és felvették az adatokat. Szóval minden színtéren helytállnak, de van, akinek a weblap elég lesz, mert úgy van megcsinálva.

Szerencsére csak kisebb javításra volt szükség, előtte pedig beszélgettem is egy kicsit a szerelőkkel. Látszik, hogy profik, mivel az autó karbantartásáról esett szó főleg, amit én eddig rendszeresen elmulasztottam időhiányra hivatkozva. Elmondták, hogy milyen apró jelekre érdemes odafigyelni, amiből gyanítható, hogy már készülőben van egy-egy komolyabb meghibásodás -amit nem érdemes megvárni, mivel akkor már a szerelési költség és az autónk nélkül eltöltendő idő is sokkal megterhelőbb lesz-.

Emlékszem, még a költözésem előtt 2-3 hónappal elmentünk a barátaimmal egy rövid külföldi kirándulásra, és én vittem őket az autómmal. Ott is csak a szerencsén, meg a barátom nyelvtudásán és a helyiek segítőkészségén múlt, hogy ugyanez az akksi probléma nem okozott nagyobb fennakadást. Ebben a helyzetben mindenkinek alap kellene legyen, hogy elvigye az autóját a hosszú utazás megkezdése előtt egy átvizsgálásra, lehetőség szerint hozzáértő szakemberhez, mint amilyen a metaautoszerviz.hu bármely szakembere. Ők ekkora tapasztalattal még a probléma legapróbb jelét is észre tudják venni. Ezért is döntöttem el, hogy évente egyszer elhozom hozzájuk az autómat akkor is, ha éppen nem megyek nyaralni vagy vidékre.

Illetve kétszer. A metaautoszerviz.hu ugyanis a szezonális gumicserét is vállalja. Amit lehet okosan is csinálni, mivel ha előre foglalunk náluk időpontot a szolgáltatásra, egyrészt nem felejtjük el, másrészt pedig nem 5 másik autóssal egyszerre fogunk beesni a műhelybe, ami ilyenkor jelentős várakozási időt tud eredményezni. Ha biztonságban szeretnénk érezni magunkat az utakon, amúgy sem érdemes ezt a dolgot sokáig halogatni.

Hálás vagyok az új szomszédomnak, amiért segített megtalálni a legjobb autószervízt Budapesten. Remélem, az új bútorok felcipelésében is számíthatok majd rá, amikor megérkeznek majd a jövő hétvége felé az áruházból!